hehe dobry pomysl na podwieszonego posta.... teraz ja PLACEK (hyhy) by M_F (a moze taki jak brzozkowy.. nie wiem) -ok 100gr platkow owsianych -2 jaja -3 bialka z jaj -ok 20gr dzemu (np truskawkowego) ....jajka + platki miksujemy w szakerze kilkanascie sekund... powstala mase wlewamy na rozgrzany teflon, przykrywamy ...po kilku minutach obracamy na [...]
[...] czy już było ale dam słatka z tuńczyka może nie jest super ale super smakuje... 6 jaj, 20 dkg sera zółtego, majonez, cebula lub por szczyiporek, tuńczyk w sosie wlasnym 1.bialka jajek ugotowanych zetrzec i położyc na spodzie 2. 10 dkg sera zetrzeć na tarce i na białko położyć 3. 1/2 puszki z tuńczyka rozlożyc na ser 4. cebule rozłożyć [...]
Omlet Benego 1 jajko 4 białka z jaj 2-3 czubate łyżki otrębów 1 płaska łyżka mąki ryżowej Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do uzykania rumianego koloru po obu stronach. Jest to naprawde pyszne i porzywne danie. Polecam z pomidorem.
Ja uważam że trzeba mieć nie równo aby wiliczać sobie wszystko. Ja osobiście jem w granicach 6000ckal na masie. 2 razy dzienie jajecznica 8 jaj orzeszki ryż makaron czasami kasza jakiś kotlecik tuna kurczak twaróg itd. jedynie to staram się w przed treningowym niższe ig ww w potrenigowym wyższe i białko. Mniej więcej jadam 300g białka ważę nie [...]
To nic że zalogowany, pytanie jak najbardziej na miejscu ;) Oczywiście, że możesz użyć. Mało tego, jest to bardzo często stosowana taktyka. Osoby, które poważnie myślą o kształtowaniu sylwetki i robią to niezwykle precyzyjnie właśnie takie rozwiązania stosują. Rano i w czasie około treningowym stosują białka szybko wchłanialne, natomiast na noc [...]
Oczywiście że tak! Jest to niezwykle popularne zestawienie suplementów, które w połączeniu z dietą i treningiem gwarantuje uzyskanie sportowego wyglądu. Wyższy udział białka w diecie powinien być podstawą każdej dobrze zaplanowanej redukcji wagi. Dlaczego? Wyższy udział białka przyspiesza tempo przemiany materii, daje uczucie większej sytości, [...]
Witaj, tak to prawda... białko kazeinowe jest bardzo gęste i po zmieszaniu z mlekiem lub z wodą ma konsystencję przypominającą budyń. Kiedy warto stosować białko kazeinowe? Białko kazeinowe należy do białek wolno wchłanialnych. Oznacza to, że jego zjedzeniu jest ono rozkładane na aminokwasy, które bardzo wolno i stabilnie są dostarczane do [...]
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]
już dość długo się żywię w ten sposób, rekordy siłowe na tym biłem a z białka to zjadałem w sumie tylko tyle co z jaj i dużego steka. Da się. Deficyt przy tym to igranie z ogniem. Za każdym razem jak próbowałem obciąć tłuszcz to zaczęło ciągnąć w stronę węglowodanów. Dlatego z tego zrezygnowałem i wolałem deficyt osiągać wysiłkiem, ale nie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]
ja na redukcji robilem ten placek z 10-15 bialek jaj bez zoltek, wybijalem bialka wrzucalem platki, (tylko nie ubijac bialek bo wyjda bezy:P ) postaly jakies 30minut namiekly a pozniej lekko trzepalem tak zeby sie skladniki wymieszaly bo jak sie 10 bialek ubije na piane to pozniej ciezko go usmazyc nie mowiac o przewroceniu, oczywiscie kakao i [...]
Zacznijmy od tego, że kluczem do zdrowej diety jest różnorodność. Dlatego optymalnie by było mieć 2 lub 3 opcje śniadaniowe. Oczywiście jaja są świetnym pomysłem, jeśli chodzi o śniadanie, ale przecież niekoniecznie musisz je spożywać każdego dnia. Ja bardzo lubię jeść na śniadanie twaróg półtłusty z rzodkiewką, który kładę na razowym pieczywie [...]
Muszę przyznać że to naprawdę dobre... ale ok.. przejdźmy do rzeczy. Białko WPC jest produktym absolutnie naturalnym, a nie sztucznym. Jest to skoncentrowane białko pochodzące z mleka. Białko WPC jest także podstawowym składnikiem mleka podawanego noworodkom, więc absolutnie należy wykluczyć, że nie jest naturalne. Mało tego, spożywanie WPC i WPI [...]
WPC jest stosunkowo naturalnym produktem i nie widziałbym przeciwwskazań. Można by uznać za nie "uproszczenie" procesu trawienia koncentratu (na pewno nie jest to jednak to samo co białko np z jaj czy mięsa) - jest ono łatwiej strawne dla organizmu, co w wieku 14> lat może nie być pożądane ze względu na rozwijający się układ trawienny oraz [...]
Pierogi -wartości odżywcze /SFD/2017/5/14/dde858fa4c31410eba18259a99ac1f9a.jpg Pierogi to mączną potrawa lubiana przez wielu Polaków. Czy dbając o formę trzeba z nich rezygnować? Czy można przygotować pierogi w wersji dietetycznej i cieszyć się ich smakiem będąc na diecie? Pierogi to kawałki cienkiego, elastycznego i lepkiego ciasta wypełnione [...]
Witaj Warto napisać w tym temacie, że jaja mogą stanowić bardzo cenny element diety, gdyż zawierają pełnowartościowe białko i tłuszcze. Już w latach 50/60'tych bazowano na tym produkcie i kulturyści ze złotej ery potrafili jeść dziennie po 8-10 jaj. Co ciekawe, większą ilość wartościowego białka zawiera żółtko, z czego wiele osób nie zdaje sobie [...]
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]
2.5 g białka to maks co potrzebujesz czyli czyli 300g białka, ale myślę że to i tak maks. Co do posiłków zawierających białko, po prostu jak dajesz 5 jaj to daj 7, maksymalna ilość białka w mięsie/rybie, to okolice 25g na 100g produktu więc jedynie musisz zwiększyć ilosć danego białkowego produktu.
Witam Jajecznica to dobry, wartościowy posiłek, jednak rame wypadałoby wyeliminować, gdyż to utwardzone tłuszcze roślinne. Dlaczego warto jeśc jaja ? Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, których organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka [...]